Sub amprenta culorilor calde!

Ne-am racorit destul dupa ultima discutie privind asortarea culorilor reci si tocmai de aceea propun sa ne mai “incalzim” putin, chiar daca este canicula afara, cu nuantele culorilor calde. Ele sunt vesele, luminoase si dau o senzatie de dilatare a spatiului, asa ca mare atentie celor care au camere mici si nu stiu ce nuanta se potriveste mai bine peretilor.

Daca am trecut in revista tot ce inseamna asortare pentru albastru, verde, violet si am inteles ca totul tine de nuanta culorii, acum o sa vorbim despre galben, portocaliu si rosu:

 

-Galben este cea mai vesela si mai putin obositoare culoare din toata gama de culori. In acelasi timp este dificila deoarece tinde sa fie mult prea intensa si tocmai de aceea recomand nuantele de galben pale sau pastel. Culorile care intra intr-o armonie perfecta cu aceasta sunt verdele si portocaliul, insa pentru a crea un efect estetic placut este indicat ca nuanta culorilor sa nu fie intensa, altfel ele vor acceantua si mai mult galbenul. Violet este culoarea complementara si se asorteaza de minune daca cele doua sunt asociate la acelasi grad de intensitate. Combinatia galben- violet in nuante discrete este ideala pentru camera copiilor. Nu uitati de negru si el se asorteaza cu galben, va poate spune acest lucru si mascota noastra vesela BeeStick.

Sfatul BeeStick: rosu si albastru pot fi asortate cu galben doar cand rosu tinde spre portocaliu si albastru spre verde.

-Portocaliu sau Orange cum i se mai spune, accentueaza optimismul si emotiile placute. Dar, deoarece are tendinta sa fie mult prea intensa, tipatoare sau chiar sobra, daca este vorba despre o nuanta mai inchisa, “prafuita”, ea si-a capatat statutul de culoare “periculoasa”. De aceea, va recomand sa alegeti cu mare atentie nuante mai deschise pe care sa le asortati cu galben si rosu. Albastru, culoarea complementara, trebuie tinuta cat mai in umbra pentru a nu scoate in evindenata mult prea mult nuanta portocaliului, facandu-l tipator. Daca nu stiati, maronul este nascut din portocaliu si se poate asorat foarte usor.

Sfatul BeeStick: doar atunci cand verde tinde spre galben si violet spre rosu, le putem asorta cu portocaliu.

-Rosu este o culoare care creste tensiunea arteriala si provoaca o senzatie placuta de cald, insa poate provoca o senzatie de agitatie daca este in exces. Violet si portocaliu se asorteaza cu rosu daca acestea nu sunt nici foarte deschise, dar nici foarte inchise. Complementara pentru rosu este verde, le puteti asocia atata timp cat ele sunt in nuante mai atenuante si nu intense, altfel veti crea un look inestetic incaperii.

Sfatul BeeStick: Feriti-va de la asortarea rosului cu albastru si galben. Nuanta primei culori trebuie sa se apropie de violet, iar galbenul de portocaliu.

Am discutat atat despre culorile reci cat si despre cele calde, iar acum a venit timpul sa scapati de clasicul alb monoton ce va imbraca peretii si sa dati o nota colorata casei. Si cum nimic nu inveseleste camerele dumneavoastra mai bine decat stickerele BeeStick, dupa ce va renovati casa intrati pe sticker-decorativ.ro, sigur veti gasi un model perfect pentru dumneavoastra.

{lang: 'ro'}

2 Responses to Sub amprenta culorilor calde!

  1. [...] de mobila pe esantioane de culori, toate dispun de ele si te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere cromatica pentru casa [...]

  2. [...] sa o pun in practica. Luati un loc, beti un ceai fierbinte, bucurati-va de o toamna plina de culoare si mai ales decorati, pentru ca la moda sunt cuferele [...]

Leave a Reply