Fototapet, Sticker decorativ sau Lavabila ? Sfaturi si idei pentru un relooking radical al peretilor

Cand vine vorba despre amenajarea peretilor, aveti de ales din mai multe solutii : lavabila clasica, fototapet sau sticker decorativ. Pentru voi, cei care inca mai ezitati, am pregatit un articol care rezuma avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Ce atmosfera doriti sa va creati in casa ?

Este prima intrebare pe care trebuie sa v-o puneti. Cate personalitati, atatea gusturi si daca unii dintre voi preferati un decor mai auster, altii isi vor dori incaperi vesele, pline de culori si cu personalitate. Oricare din directiile pe care le veti alege vor fi realizabile cu ajutorul fiecaruia din cele trei solutii propuse in titlu. Cert, daca sunteti adeptii tablourilor, lavabila sau un fototapet cu un imprimeu classic sunt de privilegiat.

Preturi pentru buzunare mici

La acest capitol batalia este crunta iar cheltuielile sunt direct proportionale cu cat de priceputi sunteti in ale mesteritului.

Lavabila : pentru o camera de aproximativ 12 m² puteti lua in considerare un buget de aproape 1200 lei (materiale + mana de lucru). Daca mana de lucru este a sotului, atunci reduceti bugetul cu aproximativ 50% si ceea ce ramane va va ajunge sa acoperiti costurile materialelor. Luati totusi in considerare faptul ca un astfel de « santier » dureaza aproximativ 5 zile cu tot cu uscarea peretilor iar deranjul este destul de mare. Cat despre rezistenta, aceasta este destul de mica si lavabila este expusa urmelor de toate felurile, indiferent de culoarea pe care o veti alege.

Fototapetul : pentru aceeasi camera de aproximativ 12m², veti avea nevoie de aproximativ 13 role de fototapet de 10 metri lungime si 0,53 metri latime pentru un buget care variaza, bineinteles, in functie de calitatea materialului din care este fabricat tapetul. In magazinele de bricolaj pretul de mijloc pentru o rola de tapet este de 40 lei. Deci bugetul se poate invarti in jurul a 500 – 600 lei. Nu am luat in calcul mana de lucru pentru instalarea acestuia. Tapetul sau fototapetul este mai rezistent si mascheaza mult mai bine eventualele urme de murdarie sau de uzura inevitabile intr-o casa locuita.

Instructiuni de instalare fototapet :

Fototapet BeeStick

Stickerul decorativ : Trebuie luat in considerare faptul ca un sticker decorativ clasic nu acopera 100% din suprafata peretilor camerei data ca exemplu mai sus. Dimensiunile stickerelor de perete variaza si preturile odata cu ele. Dar puteti opta pentru un sticker decorativ imprimat cu o imagine care va este pe plac si atunci acesta va putea fi realizat pe modelul unui tapet, adica in fasii de 50 sau 70 de centimetri si livrat in role pentru o aplicare mai usoara. Pentru un astfel de produs, pretul variaza intre 76 si 90 lei pentru 1 m². Marele avantaj este ca vi-l puteti personaliza asa cum doriti si puteti avea un decor unic. Evident, nu am luat in considerare costul aplicarii pe perete. Foarte rezistent la mici lovituri, se sterge cu o carpa umeda si in timp se comporta remarcabil.

Instructiuni de aplicare sticker decorativ clasic :

Stickere decorative BeeStick

Facilitatea aplicarii / instalarii si timp de executie

Exista momente in viata cand avem invitati surpriza care se anunta de pe o zi pe alta si in general se intampla exact atunci cand nu suntem pregatiti sau camerele nu sunt pregatite pentru oaspeti. Astfel ca daca timpul va lipseste cu desavarsire, solutia autocolantului decorativ este cea mai rapida si usor de instalat. Autocolantul sau stickerul are o parte adeziva care odata dezlipita de pe suportul de hartie nu mai necesita niciun alt instrument pentru aplicare in afara de un cutter si o racleta de aplicare care fie vorba intre noi, poate fi usor inlocuita cu un card. Dupa autocolant vine fototapetul. Si acesta este usor de instalat pe perete numai ca mirosul de adeziv s-ar putea sa va deranjeze invitatii intrucat persista cateva zile dupa instalare. Pe langa acest lucru, mai aveti nevoie si de alte instrumente ca sa faceti treaba cum trebuie : o galetusa, un nivel, un rulou…

Si pe ultimul loc se pozitioneaza vopseaua lavabila pentru care luati in considerare in jur de 5 zile, multe instrumente si mult praf care nu va disparea intr-o zi sau doua…

Concluzii 

Daca privilegiati estetica si unicitatea in amenajarea interiorului si aveti si ceva timp la dispozitie si putin buget, atunci va puteti pune imaginatia la treaba alegand sa mixati in finisarea peretilor cu lavabila si autocolantul decorativ imprimat sau un fototapet care e deja pe gustul vostru. Stickerele sau autocolantele imprimate atat cat si fototapetul au marele avantaj al esteticii iar autocolantele imprimate mai mult decat fototapetul ii avantajeaza pe cei mai creativi pentru ca le pot personaliza.

Un astfel de autocolant sau fototapet nu poate fi aplicat pe toti cei patru pereti ai unei camere dar pe un singur perete, in spatele patului sau pe peretele cu usa, este acea nota de unicitatea pe care o cautati.

Apoi, daca doriti numai o schimbare, aplicarea unui sticker decorativ pe unul din pereti va fi de ajuns cat sa prinda incaperea o alta viata.

Spor la decorat !

http://www.sticker-decorativ.ro 

{lang: 'ro'}